MÅNADENS FORMGIVARE: NAEMI GUSTAVSSON 3 oktober 2017

MÅNADENS FORMGIVARE: NAEMI GUSTAVSSON

 – 

Form/Design Center och DISK (Designer i Skåne) presenterar Månadens Formgivare.

Naemi Gustavsson startade sitt varumärke 2015 efter sina studier på Kunstakademiens designskola i Köpenhamn. Hon har sin studio i Malmö och jobbar med konceptuellt herrmode med fokus på hållbara processer både i design och produktionsfasen. Hennes arbete kretsar kring användandet och att skapa en starkare relation mellan plagg och bärare.

På Form/Design Center visar hon delar av sin senaste kollektion 31°. De thermokroma textilierna är ett samarbete med Marie Ledendal. Textilierna reagerar på värme vilket skapar en rörelse i ytan, som bleknar beroende av kroppens tillstånd, en typ av konsumentanpassad produkt som påverkas av det enskilda användandet.

MÅNADENS FORMGIVARE: NINA JOHANNA CHRISTENSEN 30 augusti 2017

DISK tillsammans med Form/Design Center presenterar månadens
formgivare September: Nina Johanna Christensen. Vernissage lördag 2 september kl 12.00-14.00Nina Johanna Christensen, som kombinerar rollerna som glasblåsare,
glasformgivare och konstnär visar bl.a. sin egenproducerade, munblåsta
bruksglasserie ”A Material in Motion”, men även sitt nya projekt där hon
experimenterar med glas, kalkavlagringar och vatten.

Nina söker i sitt arbete efter en enkelhet och råhet. Hon inspireras av
olika delar av den fysiska arbetsprocessen med hantverket glasblåsning,
till exempel rörelsen när hon snurrar på det varma glaset på pipan, och
glasets rörelse när det är varmt och flytande.

Just nu jobbar hon på ett projekt där hon vill beskriva ett tidsförlopp med
hjälp av vatten och klart glas. Formmässigt har hon utgått ifrån sfären, som
här får stå för en slags nollpunkt. Tankarna har kretsat kring det vakuum
som kan uppstå efter en intensiv period.

Skånes vatten är mycket kalkrikt och det lämnar oönskade avlagringarna på
glas.Nina har fördjupat sig i de mönster som uppstår när vattnet avdunstar
och försökt bevara och förstärka dem och ge dem en ny roll och ett värde.

http://www.ninajohannachristensen.com/

MÅNADENS FORMGIVARE: KAUPPI & KAUPPI 7 augusti 2017

2017.08.02- 2017.08.31
DISK tillsammans med Form/Design Center presenterar månadens formgivare:

Kauppi & Kauppi är en designerduo med rötterna i Skåne och Norrbotten. Efter att ha arbetat såväl inhouse som i eget namn inom en rad olika designområden i Sverige och internationellt, har de nyligen etablerat en gemensam studio med Malmö som bas. På Form/Design Center visas två spännande nyheter; det stilistiska och välkomnande utegymmet Kebne för Nola Industrier, samt Wakufuru, en ljuddämpande möbelfamilj i trä för Glimakra of Sweden.

Johan Kauppi är en designer och inredningsarkitekt som arbetar multidisciplinärt med konceptarkitektur, rumsformgivning och produktdesign. I portfolion finns projekt i alla skalor; från broar och offentlig utsmyckning till industridesign. Johan har ritat flera ljudmöbelkollektioner för Glimakra of Sweden och är medlem i företagets designråd.

Nina Kauppi är en formgivare och industridesigner som i många år arbetat inhouse. I sina uppdrag har hon designat framgångsrika kollektioner hos internationella företag som Tiffany & Co på plats i New York och Thomas Sabo Gmbh i Tyskland. Som frilansande designer fortsätter hon samarbetet med Tiffany & Co. Nina skapar alltid med en särskild omsorg för detaljer oavsett om det gäller juveler, möbler eller rum.

MÅNADENS FORMGIVARE: M&E 14 juni 2017

15 juni – 31 juli 2017 
DISK – Designer i Skåne tillsammans med Form/Design Center  presenterar Månadens Formgivare:
M&E består av Matthew Bolger och Emelie Lidström och är en designstudio med bas i Malmö och Dublin. De arbetar med grafisk formgivning, produktdesign, fotografi, illustration och film. Deras arbete kännetecknas av färg, en förkärlek till processer och okonventionella arbetsmetoder. De växlar mellan att designa för kulturinstitutioner och för musikindustrin till att arbeta med varumärken och konceptutveckling.

Deras arbete tar ofta formen av kontrollerade experiment med ljus, färg och reflektioner där verkligheten förvrängs. De utforskar varierande material så som glas, harts, trä och bläck. Deras uttryck är lekfullt, med en mörk underton där återkommande teman är slumpmässighet, ritualer, traditioner och relationen mellan natur och människa.

Som Månadens Formgivare kommer M&E att visa bland annat en serie flaskor designade for Method and Madness, en ny experimentell whiskey från Midleton, Irland. M&E har formgett alla delar, från glasflaskan till den grafiska identiteten.

VERNISSAGE Torsdag 15 juni kl 17-19. Välkommen!

MÅNADENS FORMGIVARE: Andréason & Leibel 2 mars 2017

månadensMARS17

2 mars 2017 – 30 mars 2017
DISK – Designer i Skåne tillsammans med Form/Design Center presenterar Månadens Formgivare:

Andréason och Leibel startade sin studio direkt efter masters i Industridesign på HDK i Göteborg. 2002 flyttade paret till Malmö och arbetade med belysningsdesign åt IKEA och Ateljé Lyktan i Åhus samt med flera grafiska profileringsuppdrag. De har idag sin studio mittemot sockerbruket i ett vackert gammalt tryckeri i Arlöv.

På Form/Design Center visar Andréason & Leibel Circuit Chandelier ett samarbete med kemiglasproducenten Csaba Humenyik, Humi-glas i Dalby, framtagen initialt till London Design Biennalen och utställningen Welcome to Weden kurerad av Jenny Nordberg. Utställningen handlade om vad man kan åstadkomma i ett demokratiskt samarbete med lokal produktion på riktigt.

Tidskriftssamlaren Cathedral, producerad av Normann Copenhagen är en del i en serie inredningsaccessoarer kallad Daily Fiction och omnämndes i Best of the rest, Wallpaper Design Award 2017. Färgsättning och mönster gjordes av Femmes Regionales.

Visionsmöte/workshop 9/3 16 februari 2017

visionsmöteinbjudanWEB

visionsmöteinbjudanWEB2

MÅNADENS FORMGIVARE: Förstberg Ling 31 januari 2017

månadensFEB17

MÅNADENS FORMGIVARE: FÖRSTBERG LING
DISK (Designer i Skåne) tillsammans med Form/Design Center presenterar Månadens Formgivare.

VERNISSAGE onsdag 1 februari kl 16-18. Välkommen!

Förstberg Ling är ett arkitektkontor som startades 2015 av Björn Förstberg och Mikael Ling. Med bas i Malmö arbetar de med både arkitektur, inredning och möbler. Projekten kännetecknas av en vilja att renodla uttrycket till ett par genomgående och väl omhändertagna detaljer, där materialvalet har lika stor betydelse som rummet. De jobbar helst med material som känns levande och varma, oavsett om de är enkla eller exklusiva. Med en textur som skapar skuggspel eller ytor som tål att patineras.

Trots att de är nystartade som kontor så har de jobbat tillsammans kontinuerligt sedan de började samtidigt på arkitektskolan i Lund och sedan bodde ihop och studerade i Edinburgh. Båda har även jobbat hos Jonas Lindvall.

På Form/Design Center visar de ett antal modeller, skisser, materialprover och fotografier som visar olika delar av vår arbetsprocess.

 

 

DESIGN TALK: Michael Marriott 2/2 23 januari 2017

designtalkMM2

www.michaelmarriott.com

*Föreläsningen hålls på engelska

MÅNADENS FORMGIVARE: Jenny Nordberg 1 januari 2017

månadensJAN17

DISK (Designer i Skåne) tillsammans med Form/Design Center  presenterar Månadens Formgivare.

Industridesigner som jobbar med utgångspunkt i spänningen mellan det handgjorda och det industriellt framtagna. Jenny Nordberg är en Malmö-baserad industridesigner (MFA), som arbetar undersökande och interdisciplinärt för att utvidga den samtida synen på design och designerrollen. Oavsett om det rör sig om ett experimentellt, konceptuellt eller kommersiellt projekt drivs hon av ett sökande efter alternativ och motstrategier till ansvarslös massproduktion. Stilistiskt karakteriseras hennes arbeten av en skarpsinnig kombination av minimalism och brutalism, ofta med slumpen som ett viktigt element. På Form/Design Center visar Jenny Nordberg tre nya projekt, alla med utgångspunkt i spänningen mellan det handgjorda och det industriellt framtagna.

 

MÅNADENS FORMGIVARE: Jollygoodfellow 9 september 2016

ma%cc%8anadensseptember

MÅNADENS FORMGIVARE: JOLLYGOODFELLOW

Form/Design Center och DISK (Designer i Skåne) presenterar Månadens Formgivare.

Esa Tanttu är grafisk formgivare med bakgrund i musiken. Lisa Tanttu är bildpedagog med stort intresse för hantverk, görande och olika materials egenskaper. De började ta fram grafiska tryck under namnet jolllygoodfellow 2005. Sedan dess har de jobbat mycket med screentryck på olika sätt. En hantverksmässig process där varje produkt trycks för hand, vilket också gör den unik.

I stort som smått strävar jollygoodfellow efter minsta möjliga miljöpåverkan, därför använder de miljövänligt svensktillverkat papper, ekologisk bomull och spillmaterial.